Pazartesi

Marul Yetiştirme

Marul Yetiştirme


Evde besleyebileceğiniz bir diğer sebze de maruldur. Çok çeşitli marullar olmakla birlikte siz ulaşabildiğiniz tohumlar ile başlayabilirsiniz. Marul pek çok toprak tipinde yetişebildiği halde, en kaliteli ürün: organik maddesi fazla, nem tutma kapasitesi yüksek ve drenajı iyi, derin tınlı topraklardan alınır.

Marul tohumları geniş ölçüde bir de kış sonunda ekilir. Öncelikle küçük bir saksıda bolca tohum serpilerek ekim yapılır. Bu saksıyı pencere önüne koyarsanız hem daha çabuk çimlenir hem de daha çabuk kuvvetlenirler. Yaklaşık olarak 3 hafta sonra fidelerinizi çıkararak geniş saksılara ekebilirsiniz. Marul için ne kadar geniş saksı olursa o kadar daha gür olacaktır.
Marul, büyüme periyodu boyunca aynı miktarda toprak nemini, yetiştiği ortamda bulmak ister.  Ayrıca, çok sıcak havalarda sulama, mutlaka sabah erken saatlerde yapılmalıdır. Aksi halde fizyolojik hastalıklara yakalanma olasılığı artar. Ama şunu da ifade etmem gerekiyor ki, geniş balkonu olmayanlar evde marul yetiştirmek pek de randımanlı olmayacaktır. Çünkü genişçe alan, zaman ve sabır ister; üstelik bir kaç salatadan sonrada biter:) Hepinize yeşil günler diliyorum.

Marul Fidelerim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder